top of page

© Taru Mäkimartti

AJANVARAUS.png

Hoitoaikoja voi varata helposti TaigaTassun FB-sivuilta, jonne lisään vapaat ajat viikoittain.

 

Ajan voi myös varata sähköpostitse taiga.tassu@hotmail.com

tai soittamalla 044 277 6373.


Mikäli et saa minua kiinni, voit laittaa viestin, niin soitan sinulle takaisin mahdollisimman pian.

 • Facebook - Black Circle
TaigaTassu.png
teksti1.png

Hieronnan avulla voidaan ratkaisevasti lisätä koirasi hyvinvointia sen ikään, rotuun tai
harrastustaustaan katsomatta. Yhdistettynä muuhun lihashuoltoon, ruokintaan ja oikeanlaiseen liikuntaan on hieronta yhtenä tärkeänä osana koirasi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Erityisen tärkeässä roolissa hieronta on aktiivisilla harrastus- ja urheilukoirilla, vammoista toipuvilla sekä iäkkäillä koirilla. Myös erilaiset rakenteelliset ongelmat ja viat rasittavat lihaksistoa normaalia enemmän, jolloin hieronnan merkitys koiran hyvinvoinnissa korostuu. Eri syistä johtuvat lihasjännitykset aiheuttavat kipua, joka puolestaan vaikuttaa koiran tapaan käyttää lihaksiaan. Tästä seuraa kierre, joka aiheuttaa lisää kipua.


Kotikoirien kohdalla kuulee usein sanottavan, että kun ei niiden kanssa harrasteta mitään, ei niillä voi olla ongelmia. Tämä luulo on väärin. Kotikoirilla on yhtälailla kireitä lihaksia, hidastunutta aineenvaihduntaa ym. Niillä voi olla myös nivelrikkoa tai muutoksia selkärangan alueella, jotka aiheuttavat kipua liikkumisessa ja sen myötä muutoksia mielialassa. Hieronnalla saadaan kotikoirat ”vuosia nuoremmiksi”, jolloin lenkkeily ja omistajan kanssa touhuaminen innostavat koiraa eikä sohva vedä puoleensa.


Ei sovi myöskään vähätellä hieronnan aikaansaavaa mielihyvän tunnetta. Parhaimmat ystävämme ovat hieronnan aina ansainneet! Valitsen hoitomuodon aina yksilöllisesti koiran tarpeen mukaan. Hieronta tehdään aina koiran ehdoilla, ilman kiirettä. Kosketusta tai vierasta ihmistä jännittävälle koiralle voidaan varata myös tutustumisaika ennen varsinaista hierontakertaa.

Monet koiran käytösongelmista voivat johtua kivusta tai jopa pahentua sen myötä. Esimerkiksi vetäminen hihnassa aiheuttaa kivun lisäksi myös lihaskireyttä, yleensä toispuoleisesti koko rankaan. Kivun oireita ovat esimerkiksi aggressiivisuus, itsensä kirputtaminen, nuoleminen tai pureminen, syrjään vetäytyminen, yliaktiivisuus ja tiettyjen liikkeiden varominen (esim. hyppääminen autoon tai sänkyyn). Lihasjännityksistä kertovat myös peitsaaminen, jäykkyys ylösnoustessa, lonkallaan istuminen tai makaaminen, tai joidenkin askellajien välttäminen. Jos agilitykoira pudottelee rimoja, tai hidastelee radalla, on melko todennäköistä, että syy käytökseen on fyysinen. Samoin, jos tokokoira ei pysty menemään nopeasti maahan tai pysy paikallaolossa. Asiaan voidaan vaikuttaa hieronnalla, jonka ensisijainen tavoite on saada koira rentoutumaan. Hieronta lievittää kipua luonnollisella tavalla ja turvallisesti. Lisäksi se vaikuttaa suotuisasti ihon toimintaan, ääreisverenkieroon, aineenvaihduntaan, imunestekiertoon ja hermojärjestelmään. Sillä voidaan myös nopeuttaa koiran palautumista rasituksen jälkeen sekä vaikuttaa sisäelimiin heijastealueiden kautta.

19_Koiran_hieronta.jpg

© Taru Mäkimartti

TEKSTI2.png

Laserhoito lisää verenkiertoa ja imunestekiertoa, vähentää turvotusta, kiihdyttää aineenvaihduntaa, nopeuttaa haavojen ja murtumien parantumista sekä lisää serotoniinin ja endorfiinien eritystä. Laserterapia voi vaikuttaa kipua ja tulehdusta lievittävästi. Laserhoitoa voidaan käyttää myös akuuteissa tilanteissa. 

TEKSTI3.png

Käsittelyn avulla päästään vaikuttamaan hermojärjestelmään, imunestekierto- ja immuunijärjestelmään, verenkierto-ja umpieritysjärjestelmään, aivonestekiertoon, ruuansulatusjärjestelmään, lihaksiin ja
fascioihin, kallon ja ristiselän välisten liikkeiden yhteyteen sekä tasapainoiseen liikkumiseen. Käsittely tehdään tarvittaessa hieronnan yhteydessä. Käsittelyn jälkeen täytyy välttää kovaa fyysistä rasitusta 1-2 vrk, mikä kannattaa ottaa huomioon hieronta-aikaa varatessa.

TEKSTI4.png

Lymfahieronta on turvotusta lievittävä sekä kehoa ja mieltä rentouttava hoito, jossa hierontaliikkeet ovat hyvin kevyitä ja miellyttäviä, mutta samaan aikaan tuloksellisia. Lymfahieronta lievittää kipuja ja vaikuttaa positiivisesti verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon. Lymfahieronta tuo myös helpotusta narttujen juoksujen jälkeiseen "nestepöhöön".

teksti1.png

Mobilisointi on keino hoitaa tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöitä. Nivelten mobilisoinnilla pyritään lievittämään kipua, ylläpitämään nivelten normaaleja liikeratoja, palauttamaan rajoittuneet liikeradat normaaleiksi ja parantamaan nivelruston aineenvaihduntaa.

29_Koiran_hieronta.jpg

© Taru Mäkimartti

TEKSTI4.png

Hoidon tavoitteena on kaikinpuolin terve eläin. Teen yhteistyötä virallisen terveydenhoidon kanssa ja
tarvittaessa ohjaan asiakkaan heidän luokse. Kunnioitan toisten hoitajien ammattipätevyyttä. Kehitän ja
ylläpidän ammattitaitoa sekä seuraan tutkimustoimintaa.

teksti1.png
 • työskentelee eläimen hyvinvoinnin palauttamiseksi tai ylläpitämiseksi

 • neuvoo ja ohjaa eläimen omistajaa

 • toimii luottamuksellisesti ja asiakkaita kunnioittaen

 • toimii yhteistyössä eläimen omistajan ja muiden terveydenhoidon ammattilaisten kanssa

 • ei tee diagnooseja

Ennen hierontaa käydään läpi esitiedot, alkutarkastelu ja palpoidaan koira läpi. Hoitohuone on asianmukainen ja siisti. Desinfiointi tehdään jokaisen koiran jälkeen. Omista koiristani ei ole häiriötä hoidon aikana.

TEKSTI2.png
 • laaja-alainen tietämys anatomiasta, fysiologiasta, käyttäytymisestä, ruokinnasta, lääkinnästä sekä ammattietiikan tuntemus

 • eläinhieroja töskentelee sekä eläimen että sen omistajan kanssa

 • urheileville koirille hieronta normaaleihin huoltotoimiin

 • ongelmatilanteissa hieronta paranemisen edistämiseksi

 • lihashierontaa tukevia/ongelmaa poistavia käsittelymenetelmiä ovat nivelten mobilisointi, origo-insertio-käsittely, spiinapisteiden käsittely, kraniosakraalikäsittely ja lymfahieronta

 • raajojen venyttely

TEKSTI6.png
TEKSTI3.png

Ultraäänihammashoito puhdistaa lemmikkisi hampaat ilman nukutusta tai rauhoitusta ja on siten myös dopingvapaa. Hoidan suun aina lemmikkisi ehdoilla hammasharjalla, jolla ei varsinaisesti harjata. Laitteen harjaspäät liuottavat hammaskiven ja plakin hampaan pinnalta ilman liikettä, tärinää tai ääntä. Laita tuottaa ultraääniä patentoidun ultraäänimikrosirun avulla, joka on upotettu harjaspään sisälle. Tämä siru luo jopa 60 miljoonaa ultraääni-impulssia minuutissa ja lähettää ne harjasten kautta suuhun. Puhdistuksessa ultraääni tarvitsee nano-kupla-hammastahnan välittäjäaineeksi toimiakseen. Ultraääni-impulssit pystyvät tunkeutumaan hampaiden väleihin ja ikeniin, ja tuhoavat bakteereja sekä mikrobeja paikoista, joihin harjoilla ei pääse. Tämä tekniikka ennaltaehkäisee ja vähentää bakteerien lisääntymistä ja lievittää suun ongelmia, hoitaa ja suojaa ikeniä sekä estää tulehduksia ja parodontiittia. Ultraäänilaite on tarkoitettu suun ongelmien ennaltaehkäisyyn. Ultraääni nimenomaan ennaltaehkäisee parodontiittiä ja ientulehdusta, se ei tarkoita, että hoidan sitä lääketieteellisesti. Parodontiittiä ja tulehdustiloja hoitavat eläinlääkärit. Usein parodontiitti ei näy päällepäin, vaan diagnoosi vaatii ientaskumittauksen ja röntgentutkimuksen nukutuksessa.

koiran-emmi-pet-hammashoito.jpg
bottom of page