top of page

Kaikista lajeista löytyy kurssit ensimmäisen koiran omistajalle, harrastajalle ja aktiiviharrastajalle

sekä lapsille/nuorille. Kursseja järjestetään kysynnän mukaan.

  • Facebook - Black Circle
TaigaTassu.png
TEKSTI9.png

Rally-tokossa on elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-tokossa suoritetaan erinlaisista kylteistä koostuva tehtävärata. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko sopii kaiken ikäisille ihmisille sekä kaiken rotuisille ja ikäisille koirille. Päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä. Laji sopii myös mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on
helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Agility- ja tokokoirille se tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä tehdään pyörähdyksiä eri suuntiin, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella. Eläköityvien agilitykoirien vanhuuspäivien iloksi se on myös mitä mainiointa aktivointia!

TEKSTI9.png

Tottelevaisuutta voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, sillä perustottelevainen koira on mukava kotikoira ja lemmikki. Perustottelevaisuuskoulutus luo myös pohjan muiden lajien harrastamiselle. Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa.


Harrastuksen edetessä tavoitteellisemmaksi ja kilpailukärpäsen purastessa voi osallistua
tottelevaisuuskokeeseen. Kilpailussa saadut ykköstulokset mahdollistavat harrastuksessa etenemisen ylemmille luokille ja kenties lopulta tottelevaisuusvalion arvoon.

_MG_0852.jpg
_MG_0170.jpg
TEKSTI9.png

Kurssilla opetellaan erilaisia arkitottelevaisuutta helpottavia käytöksiä, kuten kontaktia, luopumista, hihnakävelyä, ohituksia, luoksetuloa ja vahvistetaan koiran jo osaamia asioia. Opetellaan myös ymmärtämään ja lukemaan koiraa paremmin, ja tarkastellaan kunkin koiran yksilöllisiä erityispiirteitä yhteistyön, leikin ja toimivan palkkauksen suhteen. Tavoitteena on koira, jonka kanssa on mukava olla missä vain ja jonka kanssa on hauskaa harrastaa yhdessä.

TEKSTI9.png

Koiraharrastus on yksi harrastus muiden harrastusten joukossa. Haluan tarjota lapsille ja nuorille ikäisensä ryhmät, kuten muissakin harrastuksissa on tapana. Vertaisryhmässä on mukavampi ja rennompi toimia kuin aikuisten kanssa samassa ryhmässä. Tavoitteena on saada lapselle ja koiralla onnistumisenkokemuksia. Harrastuksen parista voi löytää samanhenkisen ystävän yhteisille lenkeille ja koulutushetkiin omallakin ajalla. Harjoitukset muokataan tasojen mukaisiksi. Mukaan ovat tervetulleita 8-15-vuotiaat tytöt ja pojat koirineen. Tarvittaessa löytyy myös lainakoira kurssin ajaksi.

_MG_9756.jpg
YKSITYISTUNNIT.png

Yksityistunnit ovat paras tapa saada yksilölliset ohjeet ja neuvot juuri teidän tarpeisiinne, on sitten kyseessä ongelmat hihnakäytöksessä, hoitotoimenpiteissä tai yksinjäämisessä. Huomiota vaativia asioita voivat olla myös koirakon välisen suhteen parantaminen, kontaktin puutteen korjaaminen, aktivointi ja virikkeellistäminen tai perustottelevaisuuden ja käskyjen opettaminen. Suloisen pennun kasvaessa aikuiseksi koiraksi, eri kehitysvaiheet voivat aiheuttaa säröä suhteeseen. Yksin ei kannata jäädä ongelmineen. Ongelmat eivät aina ole edes suuria, eivätkä ainakaan pääse sellaisiksi kasvamaan, kun niihin tartutaan ajoissa. Tehdään töitä yhdessä sujuvamman arjen
eteen.

 

Yksityistunteja voi varata myös lajikoulutukseen; toko, rally-toko, joko yksin tai yhdessä reeniporukan kanssa.


Ole rohkeasti yhteydessä, niin suunnitellaan sinun/teidän tarpeisiin sopiva treenirunko tavoitteidenne mukaisesti.

_MG_0181-2.jpg
bottom of page